Kemény idők

Ideológiáktól mentes gondolatok eszközökről, technikákról és minden másról azoknak, akik úgy érzik, hogy a szép jövő helyett kemény idők várnak ránk.

Közösségi média

Utolsó kommentek

Matt négy lépésben

2013.03.08. 17:58 cereal killer

Igaz, hogy csak áttételesen kapcsolódik a blog témájához a lenti videó, de roppantul érdekes mind az előadó személye, de még inkább amiről beszél. Megtekintése segíthet megérteni a tömegmanipuláció módszereit, az összeomlási folyamatok stádiumait.

De előtte néhány szó a videóban szereplő fickóról: Thomas Schuman-ként lett ismert, pedig valójában ez csak a fedőneve volt a KGB-ben. Eredetileg Jurij Alexandrovics Bezmenovként született 1939-ben. Apja magasrangú katona, így kiváló iskolákba járt, többek között a Lomonoszovra. Az egyetemi évei alatt és után sok időt fordított a keleti nyelvek megismerésére, Indiában is éveket töltött munkájából kifolyólag.
Igen fiatalon, 1965-ben került a Ria Novosztyihoz, ami valószínűleg egybeesik a KGB-be való beszervezésével is. Itt kezdett el foglalkozni (értsd, itt kezdték foglalkoztatni) azzal a feladattal, hogy újságíróként nemszovjet berendezkedésű országok lakosságának, közvéleményének valamint az államigazgatásának lassú felpuhításával miként lehet szimpatikussá tenni a kommunizmus ideológiáját, így megspórolva egy csomó interkontinentális ballisztikus rakétát. :)

1970-ben viszont turistának álcázva magát Görögországba szökött, ahol jelentkezett a USA követségén. (megjegyzem, ez az infó az angol wikipediáról származik, meg ez amúgy is eléggé hihetetlen eleme a sztorinak, szóval fenntartással kezelendő) Így került nyugatra, ahol tárt karokkal várta a CIA.

1983-ban adott egy interjút, tartott néhány előadást a fent említett folyamatról, amiben viszonylag részletesen ismerteti, hogy miként lehet bomlasztani egy országot, hogyan lehet az erkölcsi értékeket a porba tiporni vagy éppen 180 fokkal elforgatni, hogyan rombolható a tömegek történelmi egyházakba vetett hite, szól továbbá az oktatási rendszer felhasználásának módjairól, miért jó, ha az emberek elidegenednek egymástól és még sok más érdekes dolgot kifejt.

A KGB négy lépésre osztotta a folyamatot, aminek lezajlásához 10-15 évet irányzott elő. A lépések a következők:

  • Demoralizálás
  • Destabilizáció
  • Dráma
  • Normalizáció

Mindez a videóban persze taglalva, példákkal illusztrálva. A legmegdöbbentőbb pedig az előadás végén lévő megoldás,  amivel a jól kimunkált csel kivédhető volna.

Úgy vélem Bezmenov nem beszél hülyeséget, habár a SZU megszűnt, de olybá' tűnik, hogy a technika működik és bizonyos erők használják is...


A felirat néhol magyartalan, de az érthetőséget nem befolyásolja.

Címkék: zavargás polgárháború összeomlás felkészülés kísérletek shtf

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kemenyidok.blog.hu/api/trackback/id/tr35120134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása