Kemény idők

Ideológiáktól mentes gondolatok eszközökről, technikákról és minden másról azoknak, akik úgy érzik, hogy a szép jövő helyett kemény idők várnak ránk.

Közösségi média

Utolsó kommentek

Év végi haszontalan bejegyzés

2012.12.31. 10:46 cereal killer

Az év utolsó napján szinte minden blog összesíti hogy hány poszt, olvasó, komment stb született az elmúlt 365 napban. Helyette inkább nézzünk valami nem túl komoly témát, ami esetleg még mosolyt is csalhat az arcokra.

Az interneten akarva akaratlanul sikerül beleszaladni a kereskedelem elkurvult kufárjainak kelepcéjébe (ejj...) ezek közül szemezgettem párat:

1. Nagypapa nyársa

A főleg szikravetőiről ismert Light My Fire cég egyik nélkülözhetetlen terméke az alábbi drót eszcájg. Eltudom képzelni mekkora balfasznak kell lenni ahhoz, hogy kimegy valaki a természetbe, hogy ott sütkérezzen egy kis húst, de nem tud nyársat faragni, ezért vásárol egy drótvillát. Ha valaki ellenállhatatlan vágyat érez egy ilyenre legalább csinálja meg magának, nehogy már ezért pénzt adjon ki.

2. Zombi táska

Igazi merchandise termék, meglovagolva korunk egyik legnagyobb bizniszét a zombiapokalipszist. Az alábbi kartonkoffer cirka 100$-ba kerül, a benne lévő felszerelés értéke kb 15-be.


3. Taktika biztostű

Erre nyilván minden panelrambónak szüksége van, hiszen mi történne, ha a véletlenül megcsillanna a hagyományos tűn a napsugár ezzel elárulva az ellenségnek hollétét. Szerencsére ez fekete matt bevonatot kapott:

4. Atomvállfa

Erre nem tudok mit mondani. Műanyagvállfa (figyelem, képzavar!) elsősorban hogy legyen mire akasztani a ballisztikai mellényt. Ha volna ilyen mellényem én egy régimódi fa vállfán tárolnám, az is kibír vagy 10 kilót. De ez ugye fekete, törhetetlen, ráadásul made in USA és még pénzt is kell érte adni.

Most pedig a személyes kedvencem következik, mindenki kapaszkodjon:

5. Titán fogpiszkáló

Nem elég hogy titánból készült (amiről ugye mindenki tudja, hogy a NASA is ebből készíti az űrsiklókat, ezzel minden eladható) de még jár hozzá egy vízhatlan kapszula is. Szigorúan MOLLE pánton fotózva autentikus. "Must have" termék.

 

Neked milyen hasztalan cuccaid vannak? 

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kemenyidok.blog.hu/api/trackback/id/tr234988899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gloucester 2012.12.31. 11:35:18

Felesleges termékekkel teli a padlás. Az illatosított wc papírt és az elektromos fogkefét semmi sem űberelheti. Ezeknél elterjedtebb és hasztalanabb hétköznapi cuccokról nem tudok. Figyelmünket a hasznos dolgokra összpontosítsuk. Az utolsó két posztnak remélem nem lesz folytatása.

Dr. Zsenánt · http://zsenant.blog.hu 2013.01.02. 18:49:21

@Gloucester: az elektromos fogkefe hatékonyabban tisztít, mint a hagyományos. Ennyi. Nélkülözhető persze, de jó hogy van. Amúgy meg ízlés kérdése ( de gustibus...)
:)

Gloucester 2013.01.02. 23:53:18

@Dr. Zsenánt: valóban, a propaganda ezt tanítja az agymosásra kijelölteknek. Majd az összeomlás után keress elemeket, hogy hatékonyan meg legyenek tisztítva a fogaid, mert lusta voltál megtanulni az egyszerű fogkefe használatát. A felesleges energia és erőforrás pazarlásról nem is beszélve. Ízlés kérdése, na meg erőforrás kérdése. Ennyi.

Dr. Zsenánt · http://zsenant.blog.hu 2013.01.03. 20:04:19

@Gloucester: gyenge. En hasznalom mindkettot es tudom/erzem a kulonbseget. Ha majd nem lesz ra lehetoseg, akkor majd nem hasznalom. Ennyi. Te viszont legy buszke karakansagodra!:) en haladok a korral, probalom elvezni az eletet, de nem elfelejteni, hogy milyen, ha semmi nem jon ossze. Nyilvan ezert is olvasom ezt a blogot is

Gloucester 2013.01.03. 22:18:17

@Dr. Zsenánt: Légy büszke, hogy haladsz a korral, aztán számolj el az utódaidnak, hogy mennyire nem voltál képes egy egyszerű kényelmi funkció lemondásáról sem. Mert ez kényelem, luxus, elemzabáló technokrata konzumidiotizmus. Olvasd a karosszékből ezt a blogot, aztán ha eljön az ideje, próbálj alkalmazkodni egyik pillanatról a másikra a változás szelében. Mert minden bizonnyal ez így működik... haha. Az az érzésem, hogy sokkal inkább csak a napi borzongásmennyiség meglétéhez használod ezt az oldalt, de tényleges cselekvéshez már nincs meg az akarat. Na ki a gyenge?

Dr. Zsenánt · http://zsenant.blog.hu 2013.01.04. 07:14:03

@Gloucester: a smirglipapir-rezgocsiszolo peldaban is a csiszolovasznat istenited? Ja, es ezeket a sorokat nem epp szamitogeppel/mobillal olvasgatod ? Majd nezel ha beut a gebasz es nem lesz terero/net...
Szerintem kell tudni disztingvalni. Elektr. Fogkefe objektiv szempontok alapjan is hasznos joszag (lattal mar? Volt mar kezedben? Hasznaltal mar?)
A konzumidiotizmusnak nem az anakronizmus az egyetlen alternativaja.
A szemelyemre tett spekulacioidra nem reagalok, felesleges. En sem minositelek latatlanban

Gloucester 2013.01.04. 19:05:19

@Dr. Zsenánt: Nem minősítesz látatlanban? Olvasd vissza a hozzászólásaid. A számítógép használattal érvelni pedig sajnos demagógia, nincs köze az elektronikus fogkeféhez. Ma már sajnos nélkülözhetetlen ketyere ez az elektronikai doboz, lényegében még a fogkefébe is beültetik, ahova viszont nem volna nélkülözhetetlen. Óvatosan a túl nagy általánosítással. Nálam sokkal okosabb ember így fogalmazta meg ezt a "Te is számítógépet használsz" érvelést: "A rab is eszi a börtönkosztot, de attól még nem cinkosa vagy haszonélvezője a börtönnek. Különböztessük meg felelősség tekintetében a társadalmi-műszaki kényszerpálya híveit a kényszerpálya áldozataitól, még akkor is, ha a kényszerpálya fenntartásához mindkét tábor hozzájárul már a puszta létével is!"

Dr. Zsenánt · http://zsenant.blog.hu 2013.01.04. 22:43:28

@Gloucester: A konzumidiotizmusnak nem az anakronizmus az egyetlen alternativaja. A szamitogepes hasonlatom szandekosan volt tulzo.
De ismet: az elektr. fogkefe egyaltalan nem nelkulozhetetlen, de nem is haszontalan.:)

Gloucester 2013.01.05. 09:42:16

@Dr. Zsenánt: Az természetes, hogy ragaszkodsz hozzá. Indok: kognitív disszonancia.

Dr. Zsenánt · http://zsenant.blog.hu 2013.01.05. 18:00:35

Lehetne az is. De nem. Ezt te latatlanban amugy sem tudod megitelni.

Gloucester 2013.01.05. 22:55:56

Még szerencse, hogy látatlanban meg lehet ítélni, hogy a másik mit tud megítélni. :-D

Dr. Zsenánt · http://zsenant.blog.hu 2013.01.06. 08:31:00

Ezt az egyet szerencsere nagy biztonsaggal, igen;)

Gloucester 2013.01.07. 11:26:46

Én többet is. Főleg a kognitív disszonanciát. ;-)

Dr. Zsenánt · http://zsenant.blog.hu 2013.01.07. 22:01:36

@Gloucester: most vizsgázol szocialpszichologiabol, hogy ennyire ra vagy kattana a kognitiv disszonanciara?;)
Azt ugye te is tudod, hogy az elmelet szerint a tagadok nagy resze olyanokbol all, akiket egyszer "megerintett" a kerdeses tema, majdnem elcsabultsk, de vegul megis nemet mondtak? Te higy allsz az elekrt. fogkefekkel?
Zarjuk a temat szerintem, kedves mindentudo olvtarsam;)

Gloucester 2013.01.09. 11:11:15

@Dr. Zsenánt: Már rég le is zártam volna, kedves mindentjobbantudó bloggertárs, ha nem kaptam volna kettős mércés válaszokat személyeskedő mellébeszéléssel indokoltan. Hasztalan tárgyak rovata ezért felesleges egy ilyen blogra. Hasznos tárgyakra kell a figyelmet fordítani! ;-)

Gloucester 2013.01.09. 11:27:48

@Dr. Zsenánt: Még egy apró kiegészítés, nehogy egy fontos alapfogalom rosszul rögzüljön, amit nem csak a szociálpszichológusok tanulnak. A kognitív disszonancia nem a tagadók nagy részéről szól, hanem éppen egy rossz szokás megmagyarázásáról, mint pl. a cigeráttázás, alkohol fogyasztás. A fogalom lényege az önigazolás. A viselkedésünk megmagyarázása olyan esetekben is, amikor viselkedésünk nem racionális. Így fogalmam sincs, hogy honnan vetted ezt a "tagadók nagy része olyanokból áll" kezdetű mondatod, mert köze nincs a fogalomhoz.

Dr. Zsenánt · http://zsenant.blog.hu 2013.01.09. 20:53:05

@Gloucester: Ha Ön ezt gondolja, javaslom fussa át Elliot Aronson A társas lény című könyvének Az önigazolás fejezetét, abból is A visszavonhatatlanság jelentősége részt. Új horizontok fognak megnyílni:) aminek ön szerint "köze nincs a fogalomhoz"...nos, az ott részletesen ki van fejtve, hogy de bizony van.
Amúgy a személyeskedés tekintetében úgyvrémlik ön utalt rám, mint agymosott, konzumidióta, stb

Gloucester 2013.01.12. 20:42:45

@Dr. Zsenánt: Csak nem szociálpszichológiát tanul éppen? Önigazolás: a cigi nyugtat, meg különbenis mindenki más a hibás. Személyeskedés? Reklámból idézett mondatokra ezekre asszociálok általában. Na tényleg már így is sokat foglalkoztam ezzel az értelmetlenséggel.

Horst Nilgerson 2013.03.25. 08:31:38

@Dr. Zsenánt: elektromos fogkeféd van??
Buzi-e vagy?
süti beállítások módosítása