Kemény idők

Ideológiáktól mentes gondolatok eszközökről, technikákról és minden másról azoknak, akik úgy érzik, hogy a szép jövő helyett kemény idők várnak ránk.

Közösségi média

Utolsó kommentek

Készen állsz?

2012.10.28. 10:59 numizmata

A környékünkön körbenézve megállapítható hogy igen nagy pusztítást végzett az éjszakai vihar. Felborult kerítések, leszakadt ágak kísérték ma délelőtti utamat.

A nagy vízen túl azonban még rosszabbra készülnek. New York kormányzója a várost hamarosan elérő Sandy hurrikán miatt szükségállapotot rendelt el, ennek következményeként 375 ezer (!) embert telepítenek ki az otthonából. 

sandy.jpg

A lakosságot felszólították evakuációs csomagok összeállítására (Bug out Bag).
A meteorológusok számításai szerint a hurrikán igen komoly károkat okozhat, a tömegközlekedés teljes leállására lehet számítani. Ami mondjuk még inkább okot ad a pánikra, hogy a vihar útjában több mint tíz atomerőmű működik, melyek a keleti part energiaellátásának jelentős hányadáért felelnek, így komoly áramkimaradások is jelentkezhetnek, mely egy ilyen sűrűn lakott területen igen súlyos problémákat vet fel.

hurricane28.jpg

Azért ez nem semmi, ha belegondolunk, hogy New York lakossága az agglomerációval együtt több mint 19 millió főt tesz ki! Ráadásul az egész államban rendkívül korlátozottak a polgárok fegyverviselés lehetőségei, így egy fosztogatási, - erőszakhullám megállítása jóval nagyobb feladat elé állíthatja a rendfenntartó erőket.

Te fel vagy készülve egy hasonló szituációra?

Címkék: katasztrófa túlélés urban hurrikán felkészülés survival klímajelenség

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kemenyidok.blog.hu/api/trackback/id/tr554874474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása