Kemény idők

Ideológiáktól mentes gondolatok eszközökről, technikákról és minden másról azoknak, akik úgy érzik, hogy a szép jövő helyett kemény idők várnak ránk.

Közösségi média

Utolsó kommentek

A Chomsky tízparancsolat

2013.09.14. 20:53 cereal killer

Az elmúlt fél éves hallgatásnak jó oka volt, (de legalább nem vittek el a feketepizsamások)  ami talán többeket érdekelhet, az a blog jövője. Úgy döntöttem, folytatjuk a publikálást.

Eltelt a nyár, ami viszont ennél is rosszabb, hogy továbbra sem tudnék pozitív globális, de még regionális tendenciákról sem beszámolni. Ennek az állapotnak a fenntartásában pillérként játszik szerepet a médiahipnózis. Korábban volt már szó Bezmenov kapcsán a társadalmak manipulásának módszereiről, ezen a vonalon továbbmenve ma Noam Chomskytól idézek. Chomsky egy kilencvenedik életévéhez közeledő amerikai, de ne becsüljük le az öreget, mert még ma is a MIT előadója, ezentúl élete folyamán beleásta magát olyan témákba, mint a pszichológia, nyelvészet, filozófia, tömeglélektan, mádiaszociológia, de még a programozáshoz is ért. Az életrajzának taglalása helyett nézzük, mit mond.

Az alábbi tíz pontban foglalta össze a hatalom médiastratégiáját, amely a nyugati világ bármely országára érvényes.

FIGYELEM! AZ KÖVETKEZŐKBEN LEÍRTAKNAK BÁRMILYEN EGYEZÉSE A VALÓSÁGGAL NEM A VÉLETLEN MŰVE!

1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.

2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.

3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

4.) A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet („majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”) évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.

5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell.

Címkék: zavargás globális összeomlás gazdasági válság

1 komment

Egy gondolat bánt engemet...

2013.04.17. 15:50 cereal killer

Gyorsbejegyzés következik, amiben nem állítok semmit, csupán két hírt teszek egymás mellé.

Valamikor 2009-ben olyan időket éltünk, hogy egy Magyarok Nyilai nevű terrorszervezet folyt a médiából éjjel-nappal, emlékszünk még? Aztán egy nap szó szerint bombaként robbant a hír, hogy robbantási gyakorlatot hajtott végre a szervezet és hű-meg-hó. Fél nap sem kellett hozzá, hogy kiderüljön, az akkori rendészeti miniszter által prezentált rendkívüli operatív módszerekkel felfedett eset egy évekkel korábbi diákcsíny volt, amit pár középiskolás csinált a Bonyhád melletti szántón. Mindenesetre pár tízezer nyárspolgár biztosan retteghetett egy jót.

mny.jpg

A másik hír pedig sokkal frissebb. Bostonban egy futóversenyen terroristák robbantásos merényletet hajtottak végre. Az amerikai sajtó tele volt a rendkívül sokkoló képpel, amint egy leszakadt lábú sérültet látnak el a helyszínen.

boston.jpg

Nos jelentem, hogy ezen úriember kísértetiesen hasonlít egy amerikai háborús veteránra, Nick Vogtra, aki Afganisztánban vesztette el a végtagjait egy támadás során még 2011-ben.

vogt.jpg

Nem állítok semmit. Ha nem fog frissülni a blog, akkor elvittek a feketepizsamások:)

2 komment

Miért? - I. rész

2013.04.16. 23:29 cereal killer


Mire is készülünk?

Azt hiszem ez egy jogos kérdés, mert sehol sem írtuk még le a blogon, de úgy isten igazából mások sem nagyon feszegetik ezt a kérdést. Valószínűleg azért van, mert nem egyszerű megválaszolni, és lehet ez most sem fog sikerülni. Hiába, hogy mostanában rendszeresen kikerülünk az címlapra, nagyobb nyilvánosságot is kapunk, aminek köszönhetően a látogatottságunk szárnyal, mégsem hiszem, hogy ezeknek a látogatóknak akár egy százaléka is másképpen kezdené látni a körülöttünk lévő környezetet. Akkor meg minek?

Úgy tűnhet a felületes szemlélődőnek, hogy egy rendkívül haladó korban éljük életünket, ahol függetlenül mindentől és mindenkitől igényeinket szinte korlátlanul kielégíthetjük, de legalábbis a pénzünk erejéig. Pedig a valóság egészen mást mutat.  A mai modern élet bár kényelmesnek tűnik, de ennek ára igen nagy, amire nem is gondol a társadalom. Sajnos ez a kényelem nagyfokú kiszolgáltatottsággal is jár. Olyan helyeken, olyan formában élnek ma emberek milliárdjai, amelyek alapvetően nem alkalmasak a jelenlegi életszínvonalra, viszont ez nagymértékű energia - jellemzően fosszilis - bevonásával ideig óráig mégis fenntarthatóvá válik.

Pár éve az emberiség átlépett egy bűvös határt, amire minden bizonnyal nem sokan figyeltek, igaz, önmagában nincs is nagy jelentősége. 2008-ban a világ lakosságából több mint 3.3 milliárdan élnek városokban, ebből pedig több mint 500 millióan 10 milliónál nagyobb lakosságú óriásvárosokban, úgynevezett megapoliszokban. Ez azt jelenti, hogy a föld lakosságának több mint a fele városban él! Az ENSZ előrejelzései szerint 15 év múlva ez további 10%-kal fog nőni.

Mi a gond ezzel?

Az a hatalmas nagy gond, hogy a város egy életképtelen képlet. Aránytalanul nagy energiaráfordítás kell a fenntartásához és óriási mértékben változtatja meg a környezetét. Fel sem tudjuk fogni, hogy csak egy Budapest méretű városnak milyen energiaigénye van.

rom.jpg

Ahhoz tudnám hasonlítani, mint a gépekkel életben tartott beteget, akinek igényeit különböző gépek sora biztosítja, csöveken kapja az életben maradáshoz szükséges hozzávalókat és a különböző végtermékei is csöveken át távoznak. Ha bármelyik rendszerben akárcsak a legkisebb hiba is bekövetkezik, akkor a beteg meghal. Gondolom különösebb asszociatív képességek nélkül is világos, hogy a mai ember milyen roppant mód kiszolgáltatott az infrastruktúrának, mely elviszi a mocskát majd energiával látja el, hogy újra mocskot tudjon produkálni.

Egy nagyvárosban ma a csúcsragadozók száma akár 20.000fő/km2 is lehet, ami a természetben soha és sehol nem megfigyelhető. Ebből következik, hogy ez természet és életellenes is egyben. Ennek az állapotnak a fenntartásához a világ minden tájáról kell ételt, energiát, alapanyagot stb odaszállítani, ami szintén a kőolajon áll vagy bukik.

Egy egyszerű példával szemléltetve a dolgot a következőről van szó. Nagyon sok panel és családi ház van, amely alacsonyabban fekszik a csatornahálózathoz képest, ezért a szennyvizet átemelőtelepeken kell a csatornába juttatni. Ez addig senkinek nem fog feltűnni, amíg mondjuk a csatornázási művek informatikai rendszerében nem áll be egy hiba és a szar nem fog nyakig érni az utcán.

Ez csak egy példa a százból. Említhettem volna a közlekedési lámpákat vezérlő forgalomirányítási rendszer zavarát is. De a második legfontosabb szükségletünket, a vizet is. A vízszolgáltatás kiterjedtebb zavarára a lakosság néhány napon belül hullahegyekkel reagálna. Elgondolkodtató, hogy miért kellett megszüntetni a budapesti bérházak udvarán lévő vízkutakat a háború után...

Elég ha az infrastruktúra egyetlenegy eleme kiesik a rendszerből és a káosz elkerülhetetlen közelségbe kerül.   Szándékosan nem az áramszolgáltatás kiesését hoztam példának fentebb, hanem sokkal bagatellebbnek tűnő "apróságot".

Persze persze, tudom hogy létezik kritikus infrastruktúra védelem, de ne áltassuk magunkat. Ez a tevékenység jellemzően kimerül a fiókoknak gyártott tervekben. Számítógépek vezérelte világunkban sokkal valószínűbb veszély egy programozási hiba, mint az hogy öntudatra ébred a Skynet.

Folytatjuk...

Szólj hozzá!

Erre biztos nem gondoltál!

2013.04.09. 11:49 cereal killer

Melyik az a felszerelési tárgy, amelyik a legkisebb helyet foglalja el a felszerelésben, a legkönnyebb és legalább annyi felhasználási módja van, mint egy svájcibicskának?

Nos, minden bizonnyal ez a tampon. Beszerzése legegyszerűbben az oldalbordától vagy a boltból lehetséges.

Ez a rendkívül hiánypótló termék villantotta fel a fejemben a képzeletbeli 100-as izzót, hogyhogy még nem esett erről szó, hiszen könnyen hozzáférhető, olcsó és n+1 lehetséges felhasználási módja van. Ebből mutat be a mai poszt néhány lehetségest, a további ötleteiteket pedig kommentben oszthatjátok meg.

1. Sebkötözés

bandázs.jpg

Ha nincs nálunk kötszer, vagy elfogyott akkor is ideális megoldás a feladatra  tampon, hiszen jó nedvszívó, ráadásul sterilen van csomagolva. Ez utóbbi állapot fenntartásához lényeges, hogy kezünk is az legyen, amikor hozzányúlunk.

2. Víztisztítás

viz1.jpgviz2.jpg
Ha nem áll rendelkezésre elég idő, hogy ülepítsük a szilárd szennyezőkkel teli vizet, akkor a tampon rostjai ezt megteszik helyettünk. (ettől függetlenül az így nyert víz még nem alkalmas fogyasztásra, további szűrést és/vagy kémia, fizikai kezelést igényel)

3. Éleszték

tuz.jpgszikraveto.jpg


Nedves időben, ha tüzet kell gyújtanunk és nincs lehetőségünk vagy nem tudunk foklát, tollaságat készíteni, akkor is jól jön a tampon, mert elemi rostjai könnyen megfogják a szikravetőről lepattintott szikrát, amivel már jobbak az esélyeink a kihűlés ellen.
Ha előzőleg némi olvasztott viasszal kezeljük a tampont, akkor azontúl, hogy kissé vízállóvá válik, nagyobb hővel is fog égni. Ebben az esetben persze a többi felhasználási módra alkalmatlanná válik.

4. Tömítés

nyil.jpg

Elismerem, nem a legnélkülönözhetetlenebb dolog, de fúvócsőbe, nyíl végére is alkalmazhatjuk. Rögzítésére adja magát a saját zsinórja. Mindenesetre hatékonyabb, mint nyálas füzetlapot köpködni koh-i-noor töltőceruzából.

5. Úszó

uszo.jpguszo2.jpg


A horgászás romantikus képébe némileg belerondít, hogy megfelelő úszó-kapásjelző híjján egy tampont és annak csomagolását használjuk fel, viszont ha vízhatlanra készítjük, akkor működhet. Méretével, súlyozásával mindenképp játszani kell, hogy eredményes legyen próbálkozásunk.

Te mire használnád?

15 komment

Az IKEA ránk is gondol

2013.03.30. 21:45 cereal killer

Nemrég rávett az asszony, hogy menjünk el az IKEA-ba. Nem sok idő kellet hogy rájöjjek, van pár dolog, ami hasznosítható lehet túlélő-prepper-paranoid vonalon.

Lássuk:

FRAKTA Vitorlavászon

Inkább ponyva, mégpedig igen nagy, 240 x 310-es. Az oldalai 75 centinként riglizettek. Alkalmas lehet hevenyészett sátormenedéknek, betörött ablak helyére, tüzifa szárazon tartására, stb. Tök jó, vízálló anyagból készült, és csak 990forint. Tömege kb 900gramm. Egyetlen hátránya, hogy színe nem túl környezetbe simuló.

LJUSA elemlámpa

Három leddel működik, elem helyett pedig kondenzátor van benne. A fénye tűrhető, bár nem egy reflektor. Ár-érték arányban nem rossz, 1490ft Hátránya, hogy designja nem macsós :)ROSTAD LÖK Sülthagyma

Az egyik nagy kedvencem. Lyoni hagyma vödörben. Teljesen jó, nem tocsog az olajban, ropogós. Krumplipürébe keverve egészen feldobja azt. Viszonylag sokáig eltartható. Hátránya, hogy megjelenési formája erősen hasonlít a patkányszarhoz. 100grammos kiszerelésben van, ára 350 forint, de IKEA kártyával néha olcsóbb.KORKEN csatosüveg-család

Ebből létezik többféle méret is, házi készítésű szörpökhöz, aszalványokhoz, begyűjtött gyógy-, és fűszernövényekhez ideális. Hosszútávú túlélési szituációban kifejezetten hasznosnak igérkezik, mert nem kell hozzá külön fedő, mint a hagyományos befőttesüveghez. Áruk mérettől függően 600-800 forint. Tartalék gumitömítés kapható hozzá.És végül egy videó IKEA-s vállfa nem rendeltetésszerű használatáról:

Címkék: katasztrófa felszerelés bemutató urban felkészülés survival shtf

5 komment

Hobo-kályha újratöltve

2013.03.24. 15:53 numizmata

Legyenek a katasztrófák bármily' különféle természetűek, az emberek igényei szinte mindig azonosak maradnak. Legyen szó az autópályán a hó fogságában rekedtekről vagy árvíz, iszapömlés miatt otthonukból kitelepítettekről a meleg, étel/ital és minimális tisztálkodási lehetőség biztosítása olyan mentális és fizikai szükségletek, amelyet talán csak a biztonságos menedék előz meg. Ezt a tényt ismerte fel egy japán tervező, akinek édesanyja az igen gyakori szigetországi földrengéseknél tevékenykedett egészségügyi dolgozóként.

Hikaru Imamura a fukushimai földrengés után szerkesztette meg az fent látható igen kompakt, fatüzelésű, továbbfejlesztett hobo-kályháját.

A tervező leírása szerint a hordó 30 ember kétnapi ellátására elegendő. Alaphelyzetben tartalmazza a tűzelőanyagot, ivóvizet, 200 adag félkész ételt, liofilizált rizst, evőeszközt, ezenkívül védőkesztyűket, lavórt és törölközőt amivel a személyi higiénia biztosítható alapszinten.

A tervező a katasztrófafelszámolás megkezdéséig, a hivatalos segítség megérkezéséig vagyis a legkritikusabb időszak túlélésére szánja ötletét.

Bizonyára optimalizálni kéne az itthoni viszonyokra egy-két tekintetben, de olcsósága és kompaktsága életképes ötletté teszi.

Körkérdés: Hol kapható itthon liofilizált élelmiszer?

Forrás:
http://hikaruimamura.sakura.ne.jp/watashi/heat-rescue/

Címkék: katasztrófa víz túlélés hurrikán élelmiszer felkészülés survival shtf

34 komment

Az elmúlt 24 óra margójára

2013.03.15. 11:21 cereal killer

Leplezetlen perverzióval szemlélem a nemzeti ünnepekkor beálló katasztrófahelyzeteket. Nem ecsetelném, hogy hol mi történik, ez folyik mindenből, nyilván aki olvassa ezt a bejegyzést tisztában van a helyzettel, ha nincsen, akkor nézzen ki az ablakon :)

Nézzünk néhány szerencsétlenül járt honfitársunk szavait, melyet különböző hírportálok percenként frissülő rovatából másolok ide:

"Több mint 3 órája itt állunk, ülünk Fegyverneken a vonaton (Takta Intercity). A vasúttól meg nem kérdik, hogy vízre vagy bármire szükségünk van-e – írta Zsolt."

Miért gondolja bárki, hogy 3 órás állás miatt majd vizet oszt a MÁV? Egy, én amikor vonatoztam mindig tettem be egy másfél literes vizet a táskámba, szerintem ez nem paranoia. Kettő, ha nyílt pályán áll a vonat akkor a MÁV melyik szervezetének kellene tudnia ellátnia több száz utast? Ha meg nem nyílt pályán áll, hanem állomáson akkor ott csak van víz vagy egy resti/automata/üvegtigris bármi. Az elsődleges feladat a MÁV-tól értelem szerűen a műszaki hiba elhárítása nem a catering.

"Akikkel a szomszedos kocsikbol beszelgettunk mar lassan mindenki beletorodott hogy itt fogunk ejszakazni semmit nem mozdult a sor azota sem. Se rendor se katasztrofavedo se senki nem tevedt meg erre. Biztos a jo meleg iroasztal mogul adjak a minden valosagtartalmat mellozo sajtokozlemenyeiket. A helyzet egyre kilatastalanabb.Ha idoben elkezdik takarítani a palyat, nem lesz tomegbaleset, nem lesz dugo... de felelos gondolom nem lesz, majd jol elmondjak, hogy minden tokeletesen zajlott az autopalyakon, minden gep szort, kotort, teat osztogattak."

Bálint ellő néhány unalmas unalmas lózungot. Miért nem érti meg senki, hogy hófúváskor teljesen felesleges az utat takarítani, mert az oldalra eltolt havat egyből visszafújja a szél? Rágalmazása a szétfagyó rendőröktől, tűzoltóktól, honvédektől két orbitális pofont érdemel.

"Légyszí segitsssss! Férjem 2 gyerekkel 11 órája úton Győr előtt állnak. Kérdés, kezdenek elaludni, járó motornál van ennek veszélye? Értsd valami mérgezés?
    Másik 2 gyerek itthon velem, de szét aggódom magam. Állítólag egy kamionnal van gond, de miért nem lehet órák alatt legalább egy sávot felszabadítani?"

Oké, anyu kétségbeesett, de ez az életképtelenség azért nem sok jót ígér. Egyébként a gyerekek viselkedése 90% ban a szülőétől függ. Ha ő nem pánikol, akkor a gyerek sem azt fogja érzékelni, hogy baj van. Minden a fejben dől el.

Mint minden nagy szervezetnek, így a Katasztrófavédelemnek is van egy reakcióideje, ami méretéből, a bürokráciájából fakadólag legjobb esetben is 4-6 óra. Elemezni kell az információkat, be kell érkezniük a mozgósított szolgálaton kívülieknek, erőt, eszközt kell rendelni a feladathoz stb. Aztán el kell jutni a helyszínre, amit sok esetben a gátlástalan köcsögök azzal szabotálnak az autópályán, hogy a leállósávban próbálnak előrehaladni, aztán ottragadnak. A leállósávnak nem az a lényege, hogy ott lehessen hugyozni, hanem elsősorban mentési feladatokra van.

A Rendőrségre ilyen szempontból felesleges építeni, nem erre hivatottak, nincs felszerelésük, járművük arra, hogy komolyabban hozzájáruljanak a mentéshez. Jelenlétük persze megnyugtató, de ugyanakkor felháborító is lehet sokaknak akik csak annyit látnak, hogy semmit nem csinálnak. (persze a TEK-nek van két BTR-80-asa, de egészen más célokra)

A Honvédség volna igazán alkalmas ilyen feladatra, hiszen elviekben könnyen mozgósíthatóak, a műszaki alakulatoknak minden tudása, eszköze megvan az eredményes mentéshez. Csakhogy az elmúlt 20 évben haderőreformnak csúfolt folyamatnak köszönhetően a haderőnk képességei megszűntek létezni. Tucatnyi feltöltetlen zászlóalj, leépített műszaki mentő járművek, szolgálati idejükön túli kopterek állnak a laktanyákban, telepeken.
A 90-es évek közepén, a délszláv válság miatt hazánkban ideiglenesen állomásozó amerikai hadsereg egy konvoja elakadt a dunántúli havazásban (a mostanitól komolyabb volt, mégsem kerítettek ekkora feneket neki). Nem tudták magukat kiásni, mentésükre küldött saját csapataik is elakadtak. Ekkor még volt megfelelő képessége a Magyar Honvédségnek, hogy a szovjet technikával amerikai katonákat mentsen. Vicces, nemde? Ezt ma már el lehet felejteni.

Lássuk tovább:

Mégis milyen tájékoztatást kellene adni az elakadt autósoknak? Menjen végig valaki az autópályákon, és szóljon be mindenkinek az ablakon, hogy havazik? Napok óta ezzel van tele a sajtó, hogy mi van egész Nyugat-Európában. És azzal, hogy ez most érkezik ide hozzánk. Személy szerint mindenkit sajnálok, aki ilyen kellemetlen helyzetbe került, de erről csak saját maga tehet. Akkor viszont ne panaszkodjon, hogy őt nem téjékoztatták. De igen! És időben.

Persze a stílus bicskanyitogatólag hathat az autóban rekedteknek, de teljesen igaza van Ferencnek. Ha az állam kiskorúként kezeli a polgárait az a baj, ha magára hagyja az a baj.

A tanulság, hogy jobb úgy tervezni, hogy csak magadra számíthatsz a probléma megoldásában, ezen felül minden külső segítség csak könnyítés a helyzeteden.
Többen arról számolnak be, hogy telefonjaik kezdenek lemerülni. Jól indikálja, hogy az emberek mennyire kiszolgáltatottnak érzik magukat telefon nélkül, 10-15 év alatt eljutottunk erre a szintre. Következtetés, hogy egy 5-6 ezer forintos telefon a maga 100-400 órás készenléti idejével ilyenkor többet érhet az okostelefonnál. Vagy legyen egy autós töltőnk...

Rengeteg helyen melegedő buszok vannak az autópályákon, a közeli települések bürgermeisterei megnyitották az iskolákat, kollégiumokat, van ahol az Auchan-t is. Állítólag egy csomó konzervet adott a cég a Katasztrófavédelemnek, ami nagyon helyes, pozitív hozzáállás. Régebben ez úgy működött egyébként, hogy gebasz esetén a Városparancsnok vagy a Védelmi Bizottság elnöke egy Krazzal beálított a legközelebbi áruházhoz, élelmiszer lerakathoz stb és rekvirált élelmiszert, amit aláírásra megkapott a gazdálkodó szervezettől - jogszabály hatalmazta erre fel - és a gebasz elmúltával az állam megtérítette. Erre a mai napig van lehetőség, Gazdasági és anyagi szolgáltatás a neve, de az állampolgári hajlandóság, amit sokan "tudatosságnak" hívnak ezt a rendszert teljesen aláássa. Próbáljon meg valaki mondjuk egy erőgépet szerezni Budapesten, ha akkora lenne a baj, hogy nem elég az ami rendszerben van. De említhettem volna a polgári védelmi kötelezettséggel való szembenállását is a lakosságnak.

Egyébként vicc, hogy az okf.hu lapon lévő katasztrófa eseményekről tájékoztató térkép mindösszesen két eseményt jelenít meg, miközben egy világszínvonalú magyar egyesület honlapja fényévekkel naprakészebb bármilyen. a polgárok életét és vagyonbiztonságát veszélyeztető eseménnyel kapcsolatban.

Egy régi haderőszervezési tanárom meglátásával zárnám a mai posztot. "A magyar állampolgárnak a rengeteg jogán kívül három alkotmányos kötelezettsége van: honvédelmi-, (ebbe beletartozik a PV és KV is), adófizetési-,  és iskoláztatási kötelezettség. Ebből az első kettőt jóeséllyel szabotálja vagy szabotálná. És vannak olyan honfitársaink akik a harmadikat is..."

127 komment · 1 trackback

Matt négy lépésben

2013.03.08. 17:58 cereal killer

Igaz, hogy csak áttételesen kapcsolódik a blog témájához a lenti videó, de roppantul érdekes mind az előadó személye, de még inkább amiről beszél. Megtekintése segíthet megérteni a tömegmanipuláció módszereit, az összeomlási folyamatok stádiumait.

De előtte néhány szó a videóban szereplő fickóról: Thomas Schuman-ként lett ismert, pedig valójában ez csak a fedőneve volt a KGB-ben. Eredetileg Jurij Alexandrovics Bezmenovként született 1939-ben. Apja magasrangú katona, így kiváló iskolákba járt, többek között a Lomonoszovra. Az egyetemi évei alatt és után sok időt fordított a keleti nyelvek megismerésére, Indiában is éveket töltött munkájából kifolyólag.
Igen fiatalon, 1965-ben került a Ria Novosztyihoz, ami valószínűleg egybeesik a KGB-be való beszervezésével is. Itt kezdett el foglalkozni (értsd, itt kezdték foglalkoztatni) azzal a feladattal, hogy újságíróként nemszovjet berendezkedésű országok lakosságának, közvéleményének valamint az államigazgatásának lassú felpuhításával miként lehet szimpatikussá tenni a kommunizmus ideológiáját, így megspórolva egy csomó interkontinentális ballisztikus rakétát. :)

1970-ben viszont turistának álcázva magát Görögországba szökött, ahol jelentkezett a USA követségén. (megjegyzem, ez az infó az angol wikipediáról származik, meg ez amúgy is eléggé hihetetlen eleme a sztorinak, szóval fenntartással kezelendő) Így került nyugatra, ahol tárt karokkal várta a CIA.

1983-ban adott egy interjút, tartott néhány előadást a fent említett folyamatról, amiben viszonylag részletesen ismerteti, hogy miként lehet bomlasztani egy országot, hogyan lehet az erkölcsi értékeket a porba tiporni vagy éppen 180 fokkal elforgatni, hogyan rombolható a tömegek történelmi egyházakba vetett hite, szól továbbá az oktatási rendszer felhasználásának módjairól, miért jó, ha az emberek elidegenednek egymástól és még sok más érdekes dolgot kifejt.

A KGB négy lépésre osztotta a folyamatot, aminek lezajlásához 10-15 évet irányzott elő. A lépések a következők:

  • Demoralizálás
  • Destabilizáció
  • Dráma
  • Normalizáció

Mindez a videóban persze taglalva, példákkal illusztrálva. A legmegdöbbentőbb pedig az előadás végén lévő megoldás,  amivel a jól kimunkált csel kivédhető volna.

Úgy vélem Bezmenov nem beszél hülyeséget, habár a SZU megszűnt, de olybá' tűnik, hogy a technika működik és bizonyos erők használják is...


A felirat néhol magyartalan, de az érthetőséget nem befolyásolja.

Címkék: zavargás polgárháború összeomlás felkészülés kísérletek shtf

Szólj hozzá!

NRG-5, az űrhajós eledel

2013.03.04. 20:05 numizmata

nrg-5-storage-500.jpgA mai posztban egy érdekes, sok esetben alkalmazható dolog kerül bemutatásra. Itthon szerintem nem annyira ismert (ha mégis, akkor hurrá) a különböző szerencsésebb történelmi hátterű országok haderőiben már elég régóta alkalmazott vészhelyzeti élelmiszer.Katasztrófahelyzetekben, katonai műveleteknél előfordulhat hogy nem elég a "különleges vagdalthús" konzerv vagy a zsíroskenyér. Ilyen esetben léphet elő a vészhelyzeti élelmiszerkocka, aminek gasztronómiai értéke konvergál a nullához, viszont beltartalma megfelel a kialakult helyzethez, továbbá elkészítése nem igényel egy csajkánál és némi víznél komolyabb technikát.

Több ilyen termék is létezik, azonban lássuk most az NRG-5 (energy-5) nevűt. A terméket egy német cég gyártja (msi-germany.com) elérhető mind civileknek, mind pedig a különböző rendvédelmi, honvédelmi szervezetek számára.

Egy csomag 500 gramm tömegű, mérete 6x8x14 centi. A kartonpapír alatt egy meglehetősen vastag, strapabíró alumíniumba csomagolt kocka található, melyet légmentesen, vákuum alatt hegesztettek le.

nrg5.jpg

A fóliaborításon megtalálhatóak ugyanazok az információk amelyek a külső papírdobozon is fel vannak tüntetve, ez igen átgondolt tervezést sejtet, hiszen akkor is informál, ha a papírborítás olvashatatlanná válna.

A fémborítás feltépése után egy harmadik csomagolással is meg kell birkózni (semmi sincs a véletlenre bízva) mert az élelmiszer kockák külön-külön polietilén fóliába lettek csomagolva. Ez azért is jó, mert ha nem egyszerre ennénk meg a fél kiló energiabombát, akkor zsebre téve később is higiénikusan tudjuk elfogyasztani.

nrg-5 kibontva.jpg

Egy csomag kilenc darab 55 grammos szeletet tartalmaz. Az íze édes babapiskótára emlékeztető, könnyen törhető édeskés illatú kekszre hasonlít. Elfogyasztására két lehetőség is kínálkozik. Az első, hogy simán megesszük úgy ahogy van. Ezesetben a gyártó külön felhívja a figyelmet, hogy lassan, alaposan megrágva tegyük mindezt, mert így jobban hasznosul a gyomrunkban.

nrg-5.jpgA másik, amit csecsemők számára javasolnak, hogy előzőleg felforralt vízzel elkeverve kásaként is fogyasztható. Egyébként a leírás alapján fél évesnél kisebbeknek nem adható. Ami még fontos, hogy állítólag nem okoz extra szomjúságot sem. Ha ez tényleg igaz, igen nagy előny!

A teljes csomag energiatartalma 9600kJ vagy 2300 kalória, ami egy felnőtt férfi napi szükségletét fedezi nem túl kemény igénybevétel mellett. Elvileg a benne lévő izomlazító, izomgörcs gátló összetevők miatt két napra elosztva is kielégítő, de ekkor szerintem mindenképp kell valamilyen ballasztanyag az éhségérzet ellen.

Energiaforrás megoszlása

Fehérje 14.5 %
Zsír 17.3 %
Szénhidrát  
60.2 %
Nedvesség 4.5 %
Hamu 3.5 %

Vitaminok (100g)

A 1.570 IU
D3 172 IU
E 3.5 mg
C 40 mg
B1 0.52 mg
B2 0.52 mg
B6 0.87 mg
B12 1.3 mg
Niacin 6.5 mg
Ca-D-Pantothenate 2.2 mg
Folsav 130 mg
Biotin 62.5 mg

Ásványi anyagok (100g)

Ca 300 mg
P 300 mg
K 250 mg
Mg 60 mg
Cl2 60 mg
Na 15 mg
Fe 10 mg
Zn 10 mg
Cu 200 mg
I 100 mg


És az egyik legfontosabb, hogy az eltarthatósága 10 év!

oooooo UPDATE oooooo

Ha megkóstolnád, esetleg betáraznál néhánnyal, akkor már itthon is beszerezhető!

Címkék: túlélés urban összeomlás élelmiszer felkészülés survival

Szólj hozzá!

DIY Atomrobbantás

2013.02.12. 17:35 cereal killer

Milyen túlélési esélyeid volnának egy nukleáris csapás során? Ha nem tudod, hát nézd meg magad.

Washingtontól Teheránig, Pekingtől Tel-Avivig bárhova dobhatsz atomot, ráadásul beállíthatod hogy hány kilotonna erejű legyen a robbanás.

atom.jpg

Én kipróbáltam a kertünkre dobott bombákat, és megállapítottam hogy a hólapátolás problémakörét mindenképp megoldaná egy időre a legkisebb töltet is.

Depressziósoknak az APEH letámadása kiváló gyógyír lehet.

1 komment

süti beállítások módosítása