Kemény idők

Ideológiáktól mentes gondolatok eszközökről, technikákról és minden másról azoknak, akik úgy érzik, hogy a szép jövő helyett kemény idők várnak ránk.

Közösségi média

Utolsó kommentek

A visszaszámlálás elkezdődött

2011.08.17. 15:22 Dr P(r)epper

A blog célja egy újszerű, önállóságra nevelő gondolkodásmód meghonosítása, illetve az ehhez kapcsolódó információk átadása azoknak, akik aggodalommal szemlélik merre halad a világ. Sokan nem tudják, vagy csupán nem akarják észrevenni, de nyilvánvaló, hogy egyre csak távolodunk a globális jóllét minden fontos elemétől. Az időbeli felismerés hozzásegíthet, hogy a megváltozott körülményekhez alkalmazkodva képesek legyünk a túlélésre nehéz körülmény között is.  Nem hiszek a világvége jóslatokban vagy az idegenek eljövendő inváziójában, de ha az olyan sokat emlegetett kifejezésekre gondolok, mint az energia válság, az éghajlatváltozás, a környezetszennyezés, a túlnépesedés vagy a globális pénzügyi krízis, nagyon megnőtt azon események valószínűsége, amelyek ha végül bekövetkeznek, drasztikus módon fogják megváltoztatni az életünket és soha nem látott társadalmi és szociális feszültségeket generálnának majd körülöttünk.

Mielőtt bárki földalatti bunker építésén törné a fejét, egy valamit soha ne feledjen: Amikor beülünk az autóba és bekapcsoljuk a biztonsági övet, soha nem azért tesszük, mert karambolozni szeretnénk! Senki sem szeretne mást mint, hogy minél tovább folytathassuk megszokott életvitelünket és élvezzük a megszokott kényelmet, de hosszútávon sajnos erre egyre kevesebb esélyt látni, hiszen naponta szembesülünk az erőforrás- és a világméretű környezeti válság jeleivel. Célszerű már most szembenézünk azzal, hogy ténylegesen milyen helyzetben vagyunk, mi várhat ránk és felkészülünk a jövőre.

Törekszünk majd bemutatni eszközöket, gondolatokat, különböző technikákat és ismeretanyagokat, mely hozzásegíthet minket a tágan értelmezett túléléshez. Terveim szerint szó esik majd fenntartható fejlődésről, alternatív energiákról, biztonságról, önvédelemről és felszerelésekről.

Vigyázzatok magatokra!

Dr P(r)epper

Címkék: bevezető válság globális túlélés urban survival

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kemenyidok.blog.hu/api/trackback/id/tr653160460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

numizmata 2011.08.29. 19:56:20

Figyelemmel fogom kísérni a blogot, sok sikert hozzá!

Be prepared!
numizmata
süti beállítások módosítása