Kemény idők

Ideológiáktól mentes gondolatok eszközökről, technikákról és minden másról azoknak, akik úgy érzik, hogy a szép jövő helyett kemény idők várnak ránk.

Közösségi média

Utolsó kommentek

Az IKEA ránk is gondol

2013.03.30. 21:45 cereal killer

Nemrég rávett az asszony, hogy menjünk el az IKEA-ba. Nem sok idő kellet hogy rájöjjek, van pár dolog, ami hasznosítható lehet túlélő-prepper-paranoid vonalon.

Lássuk:

FRAKTA Vitorlavászon

Inkább ponyva, mégpedig igen nagy, 240 x 310-es. Az oldalai 75 centinként riglizettek. Alkalmas lehet hevenyészett sátormenedéknek, betörött ablak helyére, tüzifa szárazon tartására, stb. Tök jó, vízálló anyagból készült, és csak 990forint. Tömege kb 900gramm. Egyetlen hátránya, hogy színe nem túl környezetbe simuló.

LJUSA elemlámpa

Három leddel működik, elem helyett pedig kondenzátor van benne. A fénye tűrhető, bár nem egy reflektor. Ár-érték arányban nem rossz, 1490ft Hátránya, hogy designja nem macsós :)



ROSTAD LÖK Sülthagyma

Az egyik nagy kedvencem. Lyoni hagyma vödörben. Teljesen jó, nem tocsog az olajban, ropogós. Krumplipürébe keverve egészen feldobja azt. Viszonylag sokáig eltartható. Hátránya, hogy megjelenési formája erősen hasonlít a patkányszarhoz. 100grammos kiszerelésben van, ára 350 forint, de IKEA kártyával néha olcsóbb.



KORKEN csatosüveg-család

Ebből létezik többféle méret is, házi készítésű szörpökhöz, aszalványokhoz, begyűjtött gyógy-, és fűszernövényekhez ideális. Hosszútávú túlélési szituációban kifejezetten hasznosnak igérkezik, mert nem kell hozzá külön fedő, mint a hagyományos befőttesüveghez. Áruk mérettől függően 600-800 forint. Tartalék gumitömítés kapható hozzá.



És végül egy videó IKEA-s vállfa nem rendeltetésszerű használatáról:

Címkék: katasztrófa felszerelés bemutató urban felkészülés survival shtf

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kemenyidok.blog.hu/api/trackback/id/tr795166514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asidotus 2013.03.31. 13:55:10

"színe nem túl környezetbe simuló"
előnye, hogy a mentőcsapat könnyebben megtalál. Valamit valamiért.

numizmata 2013.03.31. 21:48:46

@Nűnű: Igen, bár ez a blog nem ebben a hitben jött létre...

wormblad 2013.04.01. 11:50:21

A csatos üveget már én is kinéztem, köszi a ponyva-tippet, bár egyelőre szolidabb szituációkra tervezem használni. A videó szerintem is zseniális.

Dr P(r)epper 2013.04.04. 00:58:25

A Decathlon-ba mikor mentek? Az is a prepperek Mekkája.
süti beállítások módosítása